Anpassa kalaset efter födelsedagsbarnet

Fin festdukning

När man tänker på ett bra kalas så kanske det är ungefär samma sak som kommer upp i tanken – det är ballonger, serpentiner, kanske lekar och tårta. Men När man ska arrangera ett kalas så bör man vara ganska öppen till att tänka utanför boxen – alla människor har nämligen olika viljor och önskar sig olika saker av ett födelsedagsfirande. Här kommer vi ge tips på födelsedagspresenter och olika firanden för olika människor!

Ja, som festfixare är det lätt att dras in i den där klassiska karusellen där man ska göra allting perfekt och det hela oftast slutar med pannkaka för man tänker inte på vad födelsedagsbarnet egentligen vill ha. Ett exempel som nog väldig många kan komma ihåg är när de tre goda feerna i Disneys film Törnrosa ska ordna födelsedagsfirande för Törnrosa, och det inte alls blir vad hon ville för att de blir helt uppslukade i hur bra det ska bli. Nu är ju verkligheten ingen Disneyfilm men sensmoralen är i alla fall att om man ska ordna med ett kalas till någon så gäller det att vara lyhörd till vad personen vill och önskar sig i form av kalas, så att det inte blir vad du tänker är skoj och kul men som födelsedagsbarnet inte alls tycker är särskilt kul.

Att anpassa sig efter födelsedagsbarnet

Liksom vi alla tycker om olika smaker på vår glass så tycker vi om olika sätt att bli firade på. En del vill ha riktigt storartade fester, där alla de känner är bjudna och där kalaset håller på ända in på småtimmarna, medan en del allra helst vill ha en liten middag med familjen och kanske några vänner i stilla ro. Det allra bästa sättet är ju faktiskt att fråga födelsedagsbarnet vad hen skulle vilja göra på sin födelsedag, och inte låta sina egna tankar om vad som vore ett perfekt kalas lägga sig som en våt filt över födelsedagsbarnets egna önskemål. Så, här är våra bästa tips:

  • Lyssna verkligen på personen som ska firas, och försök inte ta över kalaset med egna önskemål. Låt födelsedagsbarnet få sin vilja igenom även om det innebär att du som ska ordna kalaset inte får höra en episk maskerad med tillhörande discodansgolv.
  • Var realistisk i planerandet, försök inte hinna med mer än du kan och om du har en budget, se till att hålla den!
  • Det kan vara svårt med presenter, du kan så klart fråga vad personen önskar sig och vidarebefordra det till gästerna, och du kan också se till att hålla koll på vad som är vett och etikett när det kommer till presenter genom att läsa Magdalena Ribbings kolumn på DN, för ingen kan vett och etikett som hon gör.
  • Håll god stämning under kalaset, händer det någonting så är det du som arrangör som får försöka fånga upp och rädda situationen!

Detta är några av de saker du kan göra för att försäkra dig om att kalaset du arrangerar blir så bra som det bara är möjligt! Lycka till, och glöm inte vara lyhörd!