Bröllopet kräver en fest

Många säger att det roligaste med ens bröllop ska vara den efterföljande festen där alla nära och kära samlas och har roligt tillsammans, allt i firandet av kärleken. Hur fixar man en minnesvärd, vacker bröllopsfest egentligen?

 

pexels-photo-136422-1-kopiaHur mycket kostar ett bröllop? Det beror helt på hur storslagen man vill att vigseln och bröllopsfesten ska vara. Däri ingår kostnader för mat, kläder, lokal och dekorationer. Summan kan helt enkelt bli hur hög som helst. I Expressen har en omröstning gjorts som visar att en ungefärlig siffra för läsarnas egna bröllopskostnader, mellan 10 000 kronor och upp till 50 000 kronor ligger medeltalet på bland dessa. Många hade dock kostnader överskridande detta och den genomsnittlige svensken snittar på hela 54 000 kronor. Så räkna med att bröllopet kan bli dyrare än du först tänkt dig.

 

Bröllopsdekorationer köper många online för att det är både billigare och enklare så. Är man riktigt händig kan man pyssla mycket med detta på egen hand.

 

Planering – nyckeln till en lyckad fest

 

I Elle Mat & Vin ges fler tips på hur man får till en lyckad bröllopsfest. Där ges rådet att man bör beräkna minst en flaska vin per gäst. Dessutom Avec till kaffe och alkoholfria alternativ. Det största tipset som ges om och om igen i artikeln är dock att planera och fortsätta planera tills allt i stort sett är planerat. Det gäller allt från placering till musik till lekar och underhållning.

 

Sparris till förrätt, fisk och skaldjur till huvudrätt och en tartelett till dessert – Carl Philips och Sofias bröllopsmiddag, Dagens Nyheter