Dyrt att utebliva vid kalas

Ibland kan vissa nyheter te sig så absurda att man bara hoppas på att det är ett skämt, med det verkar det inte vara när det kommer till en familj i England vars femåriga som blivit fakturerad på grund av att han ej dök upp på kalaset.

4333629-empty-brown-leather-walletDet var i Cornwall det hela inträffade. Sonen, den femåriga Alex Nash skulle vara med på en födelsedagsfest som hans föräldrar tackat ja till. Det var en fest som ägde rum på en skid- och snowboardanläggning i december i fjol. På inbjudningskortet stod det att det kostade 200 kronor per barn då mat och olika aktiviteter skulle ingå. Vilket inte var några problem, problemet var bara att Alex var dubbelbokad då han skulle till sina morföräldrar och då struntade i festen.

Räkning i skolväskan

Vad föräldrarna sedan såg var att deras son hade fått hem en räkning i skolväskan som var på ungefär 200 kronor. En räkning för att deras son hade uteblivit och att då mamma för födelsedagsbarnet fått betala för en person som inte dök upp. Dock menar föräldrarna att det inte handlar om penagrna i detta fall utan att det handlar om det sätt som mamman betett sig på och lags betalningen i barnets skolväska. vad som kommer hända nu är att födelsedagsbarnets mamma kanske väljer att gå till domstol med det hela, och det kommer bli smutsigt.

Hur man på bättre sätt kan anordna barnkalas och fest hos sig själv finner du här, och här kommer en lista som kan vara bra att tänka på.

  • Tänk på att om det är viktigt att människor måste meddela om de tackar nej så skriv ut det på inbjudningskortet.
  • Kostar det något så be att få in pengarna på kontot innan kalaset.
  • Ta reda på om några behöver specialkost.
  • Var öppen för att det kommer ske avvikelser.

En fest ska vara någonting kul och ett minne som ska bli trevligt. Att välja att göra en höna av en fjäder kommer inte leda till något gott utan endast till att det kan bli en viral succé där boken får skämmas.