Fixa en förträfflig fest

När vi talar om en förträfflig fest i det här sammanhanget menar vi inte ett sexpack Sofiero och häng på balkongen i mjukisbyxor. Den här gången tänkte vi prata om ingredienserna i en riktigt högtidlig och festlig fest. Du vet den sortens fest som man kan ha kostym på utan att skämmas. Den sortens fest som James Bond skulle kunna passa in på. Och hur får man då till en sådan sorts fest?

Det första du måste tänka på är lokalen. Att ha en pampig fest hemma hos sig fungerar inte så bra, förutom om du bor på en herrgård eller i en väldigt stor vindsvåning på strandvägen. Om inte skulle vi rekommendera att hyra en festlokal, det behöver inte vara den dyraste eller mest kända, bara man vet om att du hyrt lokalen brukar räcka långt. Nästa steg är inbjudningskorten som måste vara stilrena, inga ballonger eller annat krimskrams. Låt det gärna framgå att det finns en klädkod för att undvika pinsamheter i dörren.

Under själva festen

Bjud gärna på något litet tilltugg av det lite finare slaget. DN.se och deras Mat & Dryck-avdelning tipsar om:

En bit ost, rökta musslor, räkor, någon smakrik korv, god skinka eller en skiva gravad lax, chips, nötter eller vad helst som står till buds. Mer behövs inte. Förutom vinet, förstås.

Vi vill säga att vin ska vara ett val, men inte det enda. Campari, Martini och Gin är andra obligatoriska möjligheter som måste finnas. Och vill du säkerställa att festen upplevs som flådig kan du bjuda på cigarrer! Hos Brobergs hittar du fina cigarrer som verkligen fullbordar den exklusiva känslan i en fest.