Glöm inte bort dukningen

När det vankas festligheter, speciellt stora kvällar så som nyårsaftnar så gäller det att dukningen har samma klass som dina gäster, alltså är i perfektion. Då finns det ett och annat att tänka på. 

485589-elegant-dinner-settingVi har i tidigare artikel skrivit om förberedelser kring de stora festerna och i denna text ska vi gå in mer på hur man tar hand om sin fest och bjuder på en vacker helkväll genom att lyfta sin dukning. För vi äter faktiskt med ögonen och att komma över till ett hem med ett vackert uppdukat bord gör att festens nivå stigs lite och att gästerna känner sig både mer uppskattade och även mer uppklädda och att man i sin helhet sätter en diamant över i:et. Men, det finns en hel del man ska tänka på då, och som tur är finns det en bra artikel i Expressen som tar upp allt du bör tänka på. Här kommer några små tips från listan.

  • Var kreativ med bordsplaceringen och istället för ett vitt kort med namnet på så placera namnet på en julkula, en fjäder eller något annat vackert du tycker passar in så det blir en fin detalj. Var även otroligt noga med hur du placerar dina gäster så det blir optimal stämning kring bordet.
  • När det kommer till dukningen så är det inte less is more som du bör efterlikna utan snarare att mer är bättre och detta n år du genom at placera ut exempelvis böcker på bordet, små ekollonvaser och större glasvaser som du fyller med grönska. Att satsa på ett bord fyllt av växter och liv blir extra fint när det är vinter och mycket va naturen gått i ide.
  • Låt girlanger snirkla över bordet och om du köper sprayfärg kan du gå lös på exempelvis den populäraste frukten och inredningssymbolen just nu: ananasen. Men du kan även spraya andra frukter och placera ut. tänk bara att det kanske inte så bra att äta upp dem sen.
  • Låt även att gäster få ett välkomnande glas samt en aperitif när de anländer.