Ha festen i trädgården

Under sommaren är antagligen personer med en alldeles egen trädgård som allra lyckligast. Bara en så enkel sak som att kunna dricka kaffe och läsa morgontidningen ute i den friska luften, istället för att sitta inomhus när solen skiner där ute, är ett fantastiskt privilegium. Eftersom vi i Sverige inte har så värst många varma månader där vi kan vistas i våra trädgårdar gäller det att verkligen ta vara på det extrarum som trädgården faktiskt är, under sommaren.
 
Tre vänner grillar
 

Trädgården är en perfekt plats både för avslappning som läsning som för middagar och fester. Om ett par veckor är det midsommarafton och majoriteten av alla svenskar kommer vilja vara utomhus och fira och festa. Är du en av dem som har en trädgård är väl detta ett perfekt tillfälle att bjuda in till fest och verkligen njuta av sommaren och den friska luften i ditt vackra uterum? Nedan följer några tips för att få en så lyckad trädgårdsfest som möjligt.

•    Eftersom man aldrig kan ta en klarblå himmel för givet i Sverige så kan det vara bra att ha en backup-plan ifall det skulle börja regna. På www.kikiriki.se hittar ni bra partytält att hyra för att försäkra er om att ni är skyddade mot eventuellt regn. Även om det inte skulle börja regna så är det lite extra mysigt att sitta inne i ett partytält med mysig partybelysning och musik.
•    Livemusik är något som nästan alla människor uppskattar. Självklart behöver man inte hyra in ett dyrt liveband för att få en lyckad fest. En dator med Spotify räcker gott och väl men råkar man ha några musikaliska vänner så är det självklart kul att få ett litet live-uppträdande under festen.
•    God mat och dryck. Antingen väljer man att bjuda på hela festen och kanske laga lite olika pajer, gratänger, goda snittar, färska baguetter etcetera och dessutom köpa in massvis med vin och öl så att gästerna blir både mätta och glada. Ett annat alternativ som är minst lika vanligt är att man bjuder på lite välkomstdrinkar men låter alla ta med sig sin egen alkohol. Att dessutom ha knytkalas där alla tar med sig ett bidrag till matbordet som alla sedan delar på är ett fantastiskt sätt att hjälpas åt både med arbete och med kostnader.

Oavsett hur du väljer att göra så är det absolut viktigaste att man tar initiativ och bjuder in till fest eller sammankomst. För hur underbart det än är med god mat och dryck så är det ju faktiskt sällskapet och det faktum att man träffas som är det absolut viktigaste.