Mer påkostade barnkalas

De senaste åren har barnkalasen blivit allt dyrare och föräldrarna har pressas till att hänga med i trenden och ha kalaset på ett påkostat lekland eller liknande. Detta gör att barn som kommer från familjer med sämre ekonomi känner sig utanför.

Att ha dyra barnkalas på lekland blir allt vanligare och detta blir en stress för de familjer som inte har råd, skriver Svenska Dagbladet. Ett av de vanligaste barnkalasen, i en bowlinghall, går loss på runt 3 000 kronor om barnen ska bowla, äta och fika och är runt 20 stycken. Normen för hur kalas ska vara har förskjutits de senaste åren så att det är den här typen av stora kalas som är det normala. Den här kalastrenden drabbar alltså de barn som lever i landets mindre bemedlade familjer.

Köp billigare present

Men hur kan man då göra för att den här hetsen med stora och påkostade kalas ska lugna ner sig lite? Först och främst kan man behöva tänka på presenterna. En present till ett barnkalas måste inte kosta skjortan och de flesta barn nöjer sig med en enkel present. Ett tips till den som ska gå på kalas men som inte vill lägga många hundralappar på en present är att leta upp en present på nätet. Beställ leksaker på nätet hos Stor & Liten exempelvis så kan det bli billigare än att handla i butik. Dessutom är det hyfsat lätt att få tag i någon rabattkod som man kan använda vid sina köp på nätet.

Ha kalaset hemma5316492-party-decoration

Sedan gäller det även så klart att den som anordnar kalaset tänker på att inte göra det så påkostat så att några kalasdeltagare känner sig utanför eller pressade. Till exempel kan man spara en massa pengar på att ha kalaset hemma, skriver Dagens Nyheter. Om man inte har plats hemma för att ha ett stort kalas kanske man bör överväga att ha ett mycket mindre kalas.