Musik på festen

Musik är en av de viktigaste ingredienserna för en lyckad fest, oavsett om det är storslagen fest eller en mindre tillställning. Det finns massor av olika typer av musik att spela under festen, allt från gamla godingar till nya hits. 

 

Det finns en hel djungel av musik att välja på till festen och det är inte alltid helt lätt att veta vad man ska spela.

 

Livemusik eller ny musik med budskap?fest, dansa, sjunga, digga

Om man har en större fest i en lokal eller ute i trädgården på sommaren, kan det vara härligt att hyra in ett coverband som spelar både gamla dängor och nya hits. Det finns massor duktiga sådana band och beroende på var du befinner dig kan du alltid googla på exempelvis Coverband Göteborg. Men om man kanske vill tänka nytt så är viktig musik något som både sätter igång samtal och spetsar öron på festen. I SVD tipsas om allt från allt från rysk moderap, hawaiiansk disco, politisk popmusik och rytmisk dansmusik. Detta passar utmärkt på festen där man vill bjuda in till samhälleliga samtal eller där folk rent av allmänt är intresserade av ny musik.

 

De mest spelade låtarna funkar alltid

De mest spelade låtarna är alltid ett säkert kort att spela på fest. Ta dig som värd friheten att göra en lista med alla de populäraste låtarna från det föregångna året. Det kommer garanterat alla känna igen och inspiration kan du hitta bland P3:s mest spelade låtar. Oavsett vilken musik du väljer att spela så är riktigt bra högtalare a och o. Samtidigt behöver högtalarna vara enkelt manövrerade och inte ta så mycket plats. Bluetooth-högtalare har funnits ett tag men är fortsatt poppis.

 

”De stationära bluetoothhögtalarna man har hemma säljer vi framför allt till lite äldre kunder, 55 år och uppåt. De yngre vill ha den mindre, portabla varianten”, säger Randy, säljare på Audio Video till DN.