Det perfekta barnkalaset

Även knoddarna älskar fester och en klassiker är naturligtvis barnkalaset! Att få bjuda in klasskamrater, kusiner och andra kompisar är hur glädjande som helst för alla inblandade och barn tycker att det är jättekul att få ha fest. Som festarrangör är det alltid viktigt att tala med sina klienter om hur de vill att kalaset skall gå till, och när det kommer till barn är det viktigare än någonsin.

När jag arrangerar ett barnkalas är det ett par saker jag alltid vill ta reda på innan jag börjar planera. Om jag kan träffa barnet är det suveränt, men många gånger föredrar föräldrarna att överraska sina små så då får det räcka med att prata med dem. De känner ju trots allt sina barn väldigt väl!

Det första jag vill veta är budgeten, då mycket hänger på just den; ju fler extragrejer som föräldrarna vill ha desto mer kostar det och det kan handla om allt från en inhyrd magiker till ett hoppslott. Vill de ha kalaset hemma eller i en festlokal? Temat är också mycket viktigt då vissa barn älskar enhörningar och prinsessor medan andra vill ha spöken eller utomjordingar. Man kan anpassa allt efter temat då tårtor kan formas och färgas i alla varianter och lokalen kan inredas med massor av kul detaljer.

Maten är också viktig. Många barn är lite kinkiga när det gäller mat och jag brukar alltid rekommendera bufféer till barnkalas, då småttingarna kan välja mellan en massa olika alternativ. Jag ser också till att föräldrarna tar redan på om något barn lider av allvarliga allergier – en nötallergiker får absolut inte komma i närheten av nötter så då ser jag till att precis allt som serverats är fritt från dem.

Aktiviteter bör också arrangeras, och de flesta barn tycker att det är kul med fiskdammar, trollkarlar eller kanske en Disneyprinsessa som dyker upp. Om jag kan undviker jag dock clowner då många barn (och föräldrar) blir skräckslagna av dem!