Halloweenfest

Det har blivit allt populärare med Halloweenfester i Sverige och det här är faktiskt ett av mina favoritjobb. Missförstå mig rätt; jag älskar mitt jobb och tycker att det är kul att arrangera alla typer av fester, men Halloween, det är något alldeles speciellt. Det ligger inte lika mycket etikett i en fest full av gastar, vampyrer och liemän och evenemanget tillåter mer humor än andra fester. Jag tycker helt enkelt att det är vansinnigt roligt att experimentera med olika skräckelement under dessa fester och ju högre budget, desto mer överraskningar kan inkluderas.

En annan bra sak med Halloweenfester är att det inte ställs lika många krav inför dem, som vid till exempel bröllopsmottagningar och barnkalas. Det är ju knappast någon som kommer att klaga på att det står en Dracula i garderoben eller ligger en krypande hand i badrummet om de blivit bjudna på en fest i Halloween tema.

Bland det roligaste med den här festen är maten. Jag skulle vilja rekommendera de många

Halloweenrecept från SVT då man även kan göra dem för en mindre fest i hemmet. Det finns massor av roliga rätter och snacks som till exempel dödskalletårtor, pumpamat och marshmallows som ser ut som spöken. Man kan också servera kul cocktails i läskiga färger, liksom klassiker som Bloody Mary.

Det alla roligaste är dock alla skrämselmomenten. Jag brukar anlita servitörer som dels kan servera mat och dryck, men också fungera som tillfälliga vampyrer och vålnader som skojar med gästerna. Man kan också placera ut spindlar och fladdermöss på oväntade ställen och uppmuntra de inbjudna att sticka in händerna i lådor fyllda med geggiga saker som överkokt ris blandat med lös spagetti och slime. Äckligt men kul.

Avslutningsvis ser jag också till att musiken går i temat, genom isande stråkar eller goth låtar – beroende på gästerna. Som tur är finns det även här en hel del att leka med.