Livet som festarrangör

Jag får ofta frågan: “hur blev du festarrangör?” och på det svarar jag alltid: “genom att älska människor!”. Få yrken är så sociala då allt i ett festplanerande handlar om att kommunicera med folk. Vid ett bröllop gäller det att vara människokännare och en lyhörd lyssnare samtidigt som man måste kommunicera med blomsterbutiker och fotografer. Vid barnkalas gäller det att man har den bästa tårtbagaren och en uppsättning magiker tillhanda. Det är därför som folk anlitar mig: så att de slipper tänka på alla uppgifter som en fest innebär.

För egen del så började mitt festarrangerande redan på gymnasiet, då jag var mycket social och gillade att fixa tillställningar. Jag fick till och med vara med om att organisera olika skolevents eftersom lärarna gillade mina idéer och förmodligen tyckte att det var skönt att slippa göra allt själva. Som tonåring läste jag alltid i tidningarna om berömda fester, både i Sverige och utomlands, och jag älskade filmer som handlade om premiärer och partyn. Det gäller att hänga med i trenderna och att klienternas önskemål uppfylls! Efter gymnasiet läste jag ekonomi, vilket har varit en stor hjälp då en festarrangör måste bolla med stora summor och olika samarbetspartners. Jag har också en revisor, och det hjälper mig att ha koll på det ekonomiska läget.

Som festarrangör har jag också fått agera låtsaspsykolog många gånger; det är viktigt att kunna pejla in klienternas personligheter liksom att lugna ner “bridezillas” som gått över styr. Men det är ju det som gör jobbet så himla kul och aldrig ensidigt, och det är just därför som jag hoppas att den här bloggen kommer att vara värd att läsa.