Tips för nya festarrangörer

Efter många år som festarrangör har jag varit med om en hel del – allt från skrämmande bridezillas till fulla kändisar och utlovad mat som inte dykt upp. Också en massa kul: weekendfester i utlandet, strålande Röda Mattan events och en härlig bekantskapskrets som bara växer med åren. Det gäller att vara social om man skall arrangera fester då man hela tiden har med nya människor att göra. Det är också viktigt att man är lyhörd för kundens önskningar och behov då det är deras fest och inte min.

Ibland krävs det dock att man sätter stopp för vissa saker! Det handlar om att budgeten inte får överskridas, att festen inte skall vara kränkande för någon och att säkerheten är i topp. Jag arbetar till exempel bara med lokaler som har full försäkring och har klarat alla kontroller vad gäller eldsvådor, till exempel. Det samma gäller om festen skall hållas på en båt eller involvera saker som Bungy Jumps och berg och dalbanor – allt skall göras med hundra procent trygghet! Om somrarna är det särskilt vanligt att få förfrågningar om

luftballongsfärder och då är det upp till mig att se till att jag anlitar ett företag jag kan lita på!

En annan viktig faktor, åtminstone för mig, är diskretion. När folk får lite alkohol i sig kan de både säga och göra saker som de sedan ångrar, och jag tycker att de är viktigt att skydda dessa personers identitet och inte skvallra till pressen. Nu menar jag inte brottsliga gärningar, utan snarare någon som börjat gråta, dansat naken på bordet eller grälat med en annan gäst. Min roll blir ofta som medlare och jag har eskorterat ett flertal personer till en taxi när det blivit lite för mycket för dem.

Jobbet som festarrangör är aldrig tråkigt, det är ett som är säkert, och jag känner mig extremt lyckligt lottad att få vara en del av denna värld.